3 βήματα επιτυχίας στις Εξετάσεις

Η μελέτη και η προετοιμασία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στις εξετάσεις. Είναι, ωστόσο, δύσκολο να γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε καλύτερα την περίοδο προετοιμασίας σας.

1. Ξεκινήστε την επανάληψή σας νωρίς

Πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να αναθεωρήσετε όλα όσα έχετε μελετήσει και να βεβαιωθείτε ότι τα καταλαβαίνετε. Στην ιδανική περίπτωση, εξετάστε κάθε θέμα καθώς προχωράτε και βεβαιωθείτε ότι το κατανοείτε πλήρως, καθώς αυτό θα κάνει την επανάληψη πολύ πιο εύκολη.

2. Οργανώστε το χρόνο μελέτης σας

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρείτε κάποια θέματα ευκολότερα από άλλα. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι έχετε περισσότερα να αναθεωρήσετε για ορισμένα θέματα.Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να σχεδιάσετε την αναθεώρησή σας και να εξετάσετε πόσο χρόνο μπορεί να χρειαστείτε για κάθε θέμα.

3. Φροντίστε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της μελέτης

Θα είστε σε θέση συγκεντρωθείτε καλύτερα αν τρώτε μια υγιεινή διατροφή και αν κοιμηθείτε άφθονα.Αυτό ισχύει τόσο κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου σας όσο και κατά την περίοδο της επανάληψης.

Βιταμίνες Β

Οι βιταμίνες που έχουν μελετηθεί περισσότερο γιατην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και τη λειτουργία του εγκεφάλου, είναι οι βιταμίνες Β. Το φολικό οξύ-Β9 (φασόλια, φακές, μπρόκολο) και  η Β12 (συκώτι, αυγά, γάλα, κόκκινο κρέας) είναι μερικές από τις σημαντικότερες της ομάδας αυτής. Η πρόσληψή τους συμβάλλει στη βελτίωση της  απόδοσης, ενώ η χαμηλή συγκέντρωσή τους συνδέεται με προβλήματα που αφορούν σε εγκεφαλικές λειτουργίες καθώς και μειωμένη απομνημονευτική ικανότητα.

ΣιβηριανόGinseng

Το Σιβηριανό Ginseng χρησιμοποιείται παραδοσιακά εκατοντάδες χρόνια ως προσαρμογόνο, αυξάνοντας τη σωματική αντοχή στο στρες και προσφέροντας γενική ευεξία. Μελέτες έχουν δείξει πως το Σιβηριανό Ginseng έχει διεγερτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα ενώ θεωρείται ότιβελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει το άγχος συμβάλλοντας στη διαχείριση της αδρεναλίνης – ορμόνης του στρες1.

TONOSANBrainenergybooster

Άγχος, στρες και πνευματική κόπωση όσο πλησιάζουν οι εξετάσεις; Νέο TONOSAN Brain energy booster!

Μοναδική φόρμουλά που συμβάλλει στην ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης και μνήμης ιδιαίτερα σε περιόδους εξετάσεων, που η απαίτηση για πνευματική εργασία είναι επιβεβλημένη. Με Σιβηριανό Ginseng, αμινοξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος B για:

  • φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος,
  • μείωση της κόπωσης,
  • ενίσχυση της φυσιολογικής ψυχολογικής λειτουργίας.
  • Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με ψευδάργυρο για βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας. Σε πόσιμη μορφή για καλύτερη απορρόφηση!

Στα φαρμακεία από τη Uni-pharma

Αρ.Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 62840/16-05-2019 (Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης). Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή. Συμβουλευτείτε  το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. 1.WagnerH, NörrH, WinterhoffH. Plantadaptogens. Phytomed1994;1:63-76 [review].